Dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung

10.09.2010

Idul Fitri - kemudian Mudik, Suikerfeest

Aangezien ik inmiddels zo'n maand niet thuis ben geweest heb ik een tijdje nix aan de website kunnen doen. Volgende week ben ik weer thuis en dan zal ik de schade inhalen en de avonturen en foto's online zetten.

Voor nu ff een kort stukje over de Idul Fitri, aangezien Indonesia het land is met de meeste Moslims ter wereld. Kun je er niet aan ontsnappen dat bijna het hele land de afgelopen weken heeft gevasten. Dus een maand lang niets eten en drinken gedurende de dag!

Aan het eind van de ramadan is het suikerfeest (Idul Fitri) dat houdt in dat heel Jakarta leegloopt en naar huis gaat (Mudik). Je moet het zien als een soort kerstmis bij ons, iedereen gaat naar huis om het te vieren met familie en vrienden. En er wordt waanzinnig ingekocht voor familie in de desa (dorpen). Daarnaast brengt dit als reiziger het volgende mee dat er geen treinticket, busticket of vliegticket meer te krijgen is, daarnaast zijn de snelwegen zo overvol dat zowel de linker als de rechterrijbanen op de tolwegen worden 'misbruikt' om uit Jakarta te raken. 

Ik heb gelukkig mijn ticket op tijd kunnen bemachtigen om weer thuis te kunnen geraken.
 


zussie

11.09.2010 11:17
Tja dat inkopen heb ik ook gedaan de koffer kon nog maar net dicht! En gevast? Nee ik ben zelfs aangekomen haha.