Dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung

24.10.2010

Stagiaires - Femke en Rieke

De dag na de trouwerij van mijn neefje zijn we, zijn vrouw en een vriendin, gaan 'Clubbing' in Surabaya. Eerst zijn we naar de opening van een nieuwe shopping-mall gegaan en daarna naar een club genaamd Foreplay. Daar ontmoette ik twee Hollandse meiden, aangezien het al vrij laat was en zij op het punt stonden te gaan hebben we vijf minuten gekletst, telefoon nummers uitgewisseld en toen zijn ze naar huis gegaan. Ze lopen stage in weeshuizen en op scholen in Surabaya en wilde Yogya een keer bezoeken. Ik had ze aangeboden bij mij te logeren aangezien ik toch een groot huis heb en ze student zijn scheelt dat weer in de kosten.

Afgelopen weekend was het dan zover, hadden ze de trein van SBY naar Yogya genomen en zijn ze langs geweest. Samen met goede vriend Marlon hebben we ze op het station opgehaald en Yogya laten zien (zie bijgaande photos).

We hebben de Hindoe-Javaanse tempel Prambanan, dan de boedistische tempel Borobudur bezocht en rondje Yogya gedaan. Een druk maar weer een erg leuk weekend! Oh ja en 's maandags zouden ze terug gaan per trein om 14:08u en aangezien ze zo vastberaden waren dat ze op spoor 6 moesten zijn hebben we daar gewacht. Tot het ongeveer 14:15u was en ze aan me vroegen of dit inderdaad was waar ze moesten zijn. Ik naar de informatie balie om na te vragen en op dat moment reed er een, correctie, de trein die ze hadden moeten hebben weg. Gelukkig bood het meisje van de balie me aan naar de stationschef te gaan en werd hun ticket omgezet naar de eerst volgende trein, en dat zonder bij te betalen.
Dus wat betreft de korruptie die is op de goede weg, en kom je zo nu en dan tegen zoals het zou moeten zijn ;-)
  
Meer over hun (stage)werk: http://riekefemke.waarbenjij.nu