Dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung

01.11.2010

Evakuasi dan Bantuan Merapi

Overal zijn vele initiatieven opgestart om de mensen die getroffen zijn door de uitbarsting van de vulkaan Merapi te helpen. In de stad worden kleren ingezameld en op bijna elk kruispunt staan mensen met een doos om geld in te zamelen.

Vandaag ben ik de Merapi opgereden om te kijken of ik een mooie foto van de active Merapi kon nemen. Overal is de weg afgesloten en er is veel politie om ervoor te zorgen dat de mensen niet naar de top rijden. Daarnaast zijn er militairen om de geevacueerde huizen en winkels te bewaken. De mensen zijn geevacueerd met oude DAMRI bussen.

Ook zie je vele hulpposten en cameraploegen zoals je op de bijgaande foto's kunt zien, want de Merapi is nog niet uitgewerkt en mogelijk moet het ergste nog komen. Afgelopen dinsdag was de eerste uitbarsting en vanaf vrijdag is er tot nu toe elke dag een uitbarsting geweest!


zussie

02.11.2010 03:10
HATI-HATI zus gebruik goed je mondkapje. xx

Brenda

09.11.2010 09:52
Hey Davy, Iedere dag denk ik aan wat er is gebeurd met de mensen rondom de Merapi. Triest hoor. Maar ik denk aan ook jou! Pas alsjeblieft goed op jezelf en zoek het gevaar niet op. Ga maar niet proberen om foto's te maken van Merapi. Doe dat maar als het veiliger is. Ben blij dat pa en ma weer thuis zijn. Bert zit nog op Bali. Gelukkig niet meer in Semarang. Als het goed is vliegt hij vrijdag via Jakarta naar huis.... Dikke kus