Dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung

08.02.2010

Pantai Kartini Rembang

In de week van 7 t/m 12 februari ben ik op familie bezoek geweest in Rembang. Waar ik het jaarlijkse feest als eerbetoon aan de zee (Laut [Laa-oet]) heb mee mogen maken. Er worden door verschillende scholen een optocht gehouden en gaan alle vissers met hun bootje het water op waar natuurlijk wordt gegeten en gedronken.
De volgende dag heb ik voor mijn neefje spaghetti gekookt, die wist zich nog te herinneren dat ik vorig jaar dat ook had gemaakt en dat had zo'n indruk op m gemaakt dat ie alleen mijn spaghetti wilde hebben en die van zijn moeder was toch echt anders. Dus hebben we hem samen gemaakt en nu weet zijn moeder ook hoe ze 'mijn' spaghetti voor hem kan maken.

Vervolgens ben ik na 3 dagen samen met mijn tante naar Surabaya gegaan per gewone bus ca. 6 uur reizen voor nog geen 6 euro. Aangezien van er hier van mij als 'bule' (blanke toerist) wordt verwacht dat ik rijk ben zou ik eigenlijk Eksekutif Class moeten gaan maar ik vind het veel relaxter om de gewone bus te nemen zonder Airco. Vervolgens zijn we naar mijn oom in Mojokerto gegaan.