Dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung

08.05.2010

Kelimutu vulkaan met 3 kleuren

Gunung Kelimutu is een vulkaan op het eiland Flores, zo'n 2.5 uur rijden vanaf Ende.

Kelimutu is een groot raadsel voor de wetenschappers, het heeft 3 meren met elk verschillende kleuren. Ik weet het, het lijkt of ik het gephotoshopped heb maar dat is echt niet zo! In de jaren '70 waren de kleuren van de meren rood, wit en blauw, toeval??? En niet een beetje rood, nee echt bloedrood!

Er wordt hier gedacht dat wanneer je overlijdt, je 'spirit' naar een van de drie meren gaat. Tevens schijnt het onmogelijk te zijn een steen in het water te gooien vanwege de 'gravity' die daar aanwezig is. Als eigenwijze persoon die ik ben heb ik dat natuurlijk ook geprobeerd, en ik moet bekennen dat het me niet is gelukt, al heb ik zo nog mijn twijfels.

Studenten zijn dan ook constant aan het onderzoeken in en rond de omgeving van Kelimutu en natuurlijk wilden ze nog even op de foto ;-)zussie:)

21.05.2010 04:44
he Broer, Lang niet gesproken hoop snel weer te bellen. Gave kleuren heb je er niet stiekem verf ingegooid??? Love ya

mijntje_paul@hotmail.com

26.05.2010 02:27
hoi Davy heel bizonder om zoiets van dicht bij te kunnen zien, en wat de steen betreft mischien houden de geesten die wel tegen haha !!!groetjes uit het koude dongen .pap mam xx

Gerda en Ger Opa Bakker

26.05.2010 06:55
Wij zijn net weer terug uit Zeeland, wat is het daar bij jou geweldig Ger en ik genieten van je prachtige foto"s en verhalen net of we er een klein beetje zelf zijn lieve groetjes van Ger en mij en we blijven je volgen ook Opa Bakker volgt je op de voet.