Dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung

20.05.2010

Tradisi - Lulus, harus pulang ke kampung

Zoals ik al eerder heb gezegd ben ik naar Ende (Flores - NTT) gegaan met een vriend van me.

Indonesia heeft veel tradities en bijgeloof, en dat is ook de reden waarom hij terug naar huis moest. En Indonesia is een groot land met in elk gebied zijn eigen geloof en tradities. In Ende is het zo dat wanneer je ergens afgestudeerd bent, je terug gaat naar de roots, in zijn geval de desa (dorp) van zijn vader. Nu heeft het bij hem volgens mij 2 jaar geduurd eer het zover was maar hoe dan ook de traditie moest nageleefd worden.

Hij is samen met zijn vader en mij terug gegaan naar een gehucht ergens in de middle of nowhere. Daar heeft hij samen met een dorpshoofd op een heilige plek gebeden. En op die heilige plek ligt een van zijn voorvaderen boven de grond 'begraven' daar heeft hij ook een drietal kaarsen moeten aansteken. Vervolgens zijn we naar een andere heilige plek gegaan in het dorp en heeft hij wederom kaarsen op elk graf aangestoken. Dit ritueel moet ervoor zorgen dat hij voorspoed heeft in het vinden van werk (cari uang, wat letterlijk geld zoeken betekend).


zussie

31.05.2010 03:09
He broer al weer 5 maanden om wat gaat het snel geniet maar van de tradities en culturen. Hier begint het deze week wat lekkerder weer te worden. Ik ga gauw een afspraak maken voor onze spuiten haha ben benieuwd wat de kinderen er van vinden.

richard.annet@kpnplanet.nl

31.05.2010 09:54
Hoi Davy, Zo we zijn weer even "bij". Prachtige verhalen, mooi om te lezen en vooral ook om te zien. We zijn druk bezig voor onze zomervakantie en we komen dicht bij jou in de buurt ( Maleisie/ Borneo), dus als je wilt afspreken om elkaar even gezellig weer te zien..... groetjes, Richard&Annet

mijntje_paul@hotmail.com

02.06.2010 04:36
hoi Davy dit is weer een mooi stukje traditie van het cultuur van daar, wel weer biezonder dat je dit heb mee mogen maken Davy je heb al meer gezien dan pap van zijn eigen land haha liefs pap mam xx