Dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung

26.05.2010

Karimunjawa

Na mijn reis naar Flores - NTT stond mijn volgende trip al weer geplanned. Samen met vrienden uit Jakarta en Yogya ben ik naar Karimunjawa gegaan. Karimunjawa is een klein eilandje boven Java met naar mijn mening de potentie een soort mini-Bali of Lombok te worden. Maar vooralsnog komen er hoofdzakelijk lokale toeristen, dus Indonesiers.
En dat maakt het ook een stuk goedkoper, wij hadden er een cottage gehuurd voor 4 dagen en inclusief eten en 2 dagen boothuur, snorkel-gear waren we nog geen Eur 70,- pp kwijt. We zijn er zoals je op de foto kunt zien per luxe boot naar toe gevaren vanaf Semarang ca. 3 uur en terug per Ferry naar Jepara en dat duurde 6 uur.

Het is een zeer 'sederhana' eilandje, je moet er geen disco's restaurants en dergelijke verwachten en dat maakt het ook veel puurder. Als je een beeld wilt krijgen van het eiland, sluit dan je ogen en denk aan een tropisch eiland, nou dat is Karimunjawa! Wij hebben dan vooral ook gerelaxed, gezwommen, gesnorkeld en in het zonnetje gelegen.

Ook heb ik toch een beetje vreemde ontdekking gedaan, zo leren wij zwemmen op school, zo zijn er hier toch behoorlijk wat Indonesiers die niet kunnen zwemmen. Zo ook mijn goede vriend Wilton (zie bijgaande foto) en dat terwijl dit het land van meer dan 17.000 eilanden is...mijntje_paul@hotmail.com

02.06.2010 04:50
Hoi Davy ik zie dat deze boot beter is dan toen je naar Flores bent geweest, ook lekker dat je hebt kunnen snorkelen .zo te zien een gezellige tocht geweest met je vrienden.groetjes pap & mam