Dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung

09.06.2010

Tas - Drybag

Na mijn trip naar Karimunjawa waar ik een drybag zag tijdens een van onze boottrips, bedacht ik mezelf dat dat ook wel handig zou zijn om in Yogya te gebruiken. Aangezien het regenseizoen (Musim Hujan) klaarblijkelijk nog steeds niet voorbij is en ik regelmatig, ja toch wel regelmatig, naar school ga en mijn boeken graag 100% droog wil houden ben ik op zoek gegaan naar een drybag. Dat is niet makkelijk om er een in een niet kust/havenplaats te vinden, dus wat heb ik gedaan... jip gegoogled op: "drybag yogyakarta". En uit de resultaten kwam "Mermaids Rock" vandaan en die verkochten drybags in de omgeving van Yogyakarta.
Na een rit van ruim 2 uur zoeken naar de winkel, bleek dat er geen winkel was enkel een huis, ze verkochten enkel via internet (ja Indonesia is ook aan het moderniseren). Ik toch nagevraagd of ik daar dan geen drybag kon kopen, aangezien het onzinnig is om hem op te sturen. Na eerst in het huis en toen in de "gudang" gekeken te hebben kwam er na veel zoeken een drybag te voorschijn, en wel 2 stuks! Ik had ze bekeken en wilde de medium wel kopen.
Nu is mijn taal nog niet supergoed, maar wat ik begreep was dat het een kado voor mij was, ik mocht hem zo meenemen, en ze vroeg of ik de grotere versie ook wilde hebben. Al met al na een tijdje zoeken was het het wel waard ik kreeg zo maar 3 tassen mee geheel gratis!
Voor mij weer een mooie en bijzondere ervaring, en ik merk het hier regelmatig, mensen hebben niet veel maar schenken en zijn zooo gastvrij, iets wat wij in het Westen verleerd zijn.


mijnje_paul@hotail.com

15.06.2010 04:51
Hoi Davy leuk zo,kado te krijgen.heb je toch nog een verjaardags kado haha .het land staat bekent als gastvrij, maar zal het zo blijven ?ik hoop het wel . dat maak het zo prettig om daar te zijn al die lachende mensen, al hebben zij het nog zo slecht merk je er niets van ,gewoon door gaan is hun insteling . liefs pap mam xxx

Rosy Natalia

20.06.2010 08:35
just give thanks for all things that you've got from people around you.... its easy to be nice and friendly to other people. "What you give is what you get"... ;)