Dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung

15.06.2010

Mobile Internet in Indonesia

Internet in Indonesia, is zeer toegankelijk en ook bijna iedereen die je tegenkomt heeft dan ook een FB (FaceBook) account. Je ziet meisjes de hele dag door met hun telefoon in de hand hun FB status updaten, en ik bedoel dan ook werkelijk de hele dag door, zelfs op de motor!

Er zijn diverse aanbieders van Internet en vooral mobiel internet "doet het hier goed". Je kunt hier op elke hoek van de straat, en dat bedoel ik letterlijk, een simkaartje voor je telefoon kopen voor zo'n 5 euro en dan ben je ook gelijk mobiel met internet. De goedkoopste aanbieders, Fren, Mobi, SMART gebruiken nog een ouder CDMA techniek, en de rest zijn al helemaal van UMTS / HDSPA technieken voorzien en zijn er acceptabele snelheden voor Internetten voorhanden.
En is je pulsa (prepaid) op dan loop je of sms je naar iemand die het dan per direct weer op kan waarderen zodat je geen minuut zonder internet hoeft te zitten.
Ik heb een "unlimited" internet verbinding via IM2 en Mobi genomen met behulp van een extern USB modem die hier te koop zijn voor zo'n 25 euro. En haal daar snelheden tot 256kbps mee en een quota van 3Gb per maand, ga je over de quota heen dan wordt je snelheid tot 64Kbps geknepen maar kun je nog steeds acceptabel mailen en chatten.


ddiaantje@gmail.com

18.06.2010 04:01
Heeee die Davy, Schaam schaam, was de lolobal toch gewoon even uit mijn gedachten gerold.. ;-) maar inmiddels ben ik weer een beetje bijgelezen en heb echt volop genoten van al je verhalen en foto's. Echt geweldig wat heb jij een mooie en bijzondere dingen gezien en meegemaakt. Super!! Goud waard al die momenten. O en alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en je hebt in elk geval 3 mooie cadeaus gehad daar (drybags) haha. Ik blijf zo af en toe je avonturen lezen hoor en geniet maar volop daar ver weg groetjes Diane