Dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung

08.07.2010

Masuk angin - Kerok

Afgelopen week had ik "masuk angin" dat is een soort verzamelterm in Indonesia van een soort griep/kou-tje. Masuk angin betekent letterlijk dat de wind (angin) het lichaam is binnen gekomen (masuk), en die moet er weer uit.

Met behulp van "kerokan" wordt de "wind" er weer uitgehaald. Kerok is een techniek die wordt uitgevoerd met een balsem en een coin / munt. Met behulp van deze middelen worden strepen over het lichaam getrokken tot dat er een bloeduitstorting ontstaat. De rug, de nek en de borst worden meestal ge-kerok-t en daarna eventueel het hele lichaam. 

Als de huid rood wordt is dat een teken dat de “angin keluar” dat de wind weer uit het lichaam zijn getrokken. Daar waar het langer en/of intenser rood blijft is de wind er nog niet uit. En meestal verdwijnen na een week alle strepen.

Aangezien mijn tante op bezoek was heb ik me laten kerokan, bijgaand het resultaat van de kerok op mijn rug/nek en buik.Gwendra

08.07.2010 10:54
waaaaaaaaaaaaar zijn die lovehendels???? whahahahaha

mijntje_paul@hotmail.com

10.07.2010 08:56
hoi davy ik weet nog dat oma het ook een keertje bij je gedaan heeft toen je in Rembang was .je moet er tussen de streepen wit blauw verven dan ben je al klaar voor de voetbal wetstrijd zondag avond /grapje. het blijft hier ook lekker warm, dus wij moeten ook op passen voor de wind, want alles staat open dus zit je zo in de tocht ,en hier vind je niet snel iemand die kerok kan doen .liefs pap & mam .xx

Zussie

10.07.2010 02:26
Nou nou nou dat koutje is zo weer verdwenen haha. Heel veel kijk plezier morgen dikke x en tot gauw.

Marielle

13.07.2010 10:16
En????? Zijn de strepen verdwenen en je griepje dus over? Ziet er indrukwekkend uit hoor!Mooi patroon! Nou, zoals je vast wel live gezien hebt, is het Nl elftal 2de geworden maar het feest hier was er vandaag niet minder om. De hele dag de grachtentour en huldiging op tv.Tja, die oranjegekte heb je dan even gemist..maar daartegenover staat dat jij weer heel andere/bijzondere dingen meemaakt! geniet! liefs uit Vlaardingen ;-)